Κλασσικός χορός Χορός Ιωάννινα

«Ζιζέλ» από τα Κρατικά Μπαλέτα Μόσχας στα Ιωάννινα 9/2

zizelgalleryb-thumb-extra_large

9 Φεβρουαρίου 2017. Έναρξη 21:00

Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωανντών

Τιμές εισιτηρίων: 25 Πλατεία και 20 Εξώστης

Ζιζέλ…Η πιο Συγκινητική Ιστορία του Κλασικού Μπαλέτου
ζωντανεύει στα Ιωάννινα, σε ένα Φαντασμαγορικό
Υπερθέαμα
…που θα σας Μαγέψει!

Η Ζιζέλ μια από τις πιο συγκινητικές ιστορίες του κλασικού μπαλέτου ζωντανεύει στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωανντών από τα Κρατικά Μπαλέτα Μόσχας.

Με ιδρυτή και καλλιτεχνικό διευθυντή τον Βατσεσλάβ Γκορντέεφ, που για πολλά χρόνια ήταν ένα από τα μεγάλα αστέρια των Μπαλέτων Μπολσόι, τα Κρατικά Μπαλέτα Μόσχας συνεχίζουν την παράδοση της μεγάλης ρωσικής σχολής, αναβιώνοντας παραστάσεις που γνώρισαν δόξα και παγκόσμια αναγνώριση.

Ο ρόλος της Ζιζέλ αποτελεί πρόκληση για κάθε μπαλαρίνα. Ο έρωτας της, η απόγνωση, ο θάνατος και η άνευ όρων αγάπη της, διέγραψαν μία ανεξίτηλη τροχιά στο χώρο του κλασικού μπαλέτου που ενθουσιάζει, συγκινεί και συναρπάζει.
Η Ζιζέλ, μια νεαρή χωριατοπούλα, ερωτεύεται τον Άλμπρεχτ, χωρίς να γνωρίζει ότι είναι ευγενής και ήδη αρραβωνιασμένος. Ο Ιλαρίων, ένας συγχωριανός της που την έχει ερωτευτεί, της αποκαλύπτει την αλήθεια. Η Ζιζέλ τρελαίνεται και πεθαίνει. Ο Άλμπρεχτ και ο Ιλαρίων επισκέπτονται τον τάφο της. Εκεί εμφανίζονται τα πνεύματα των γυναικών που πέθαναν προδομένες πριν το γάμο τους. Για να εκδικηθούν τους άντρες χορεύουν μαζί τους μέχρι να εξαντληθούν και να πεθάνουν. Τα πνεύματα αιχμαλωτίζουν τον Άλμπρεχτ, όμως η Ζιζέλ χορεύει στη θέση του. Ο χορός κρατάει μέχρι την αυγή, τα πνεύματα επιστρέφουν στους τάφους τους, ο Άλμπρεχτ σώζεται και η Ζιζέλ χαμογελάει. Η αγάπη της ξεπερνά τα όρια του θανάτου.

Προπώληση εισιτηρίων

Βιβλιοπωλεία: Αναγνώστης, Κουμπλομάτης, Χαρτέξ

Κατάστημα «Ίρις», Rock Shop