Θέατρo Θεατρικές παραστάσεις Ιωάννινα

«Το Υπόγειο» από το Politheatro @Θέατρο Καμπέρειο [03-16/05]

05_03-16_Ypogeio2
3 – 16 Μαΐου 2018
Θέατρο Καμπέρειο
Ώρα: 21.15

Το ΔΗΠΕΘΕ φέτος, «υιοθετεί» και χρηματοδοτεί, επαγγελματικές θεατρικές ομάδες των Ιωαννίνων, παραχωρώντας τους το «σπίτι» του, το Καμπέρειο Θέατρο.

Οι τοπικές επαγγελματικές θεατρικές ομάδες που εκδήλωσαν ενδιαφέρον, θα έχουν τη δυνατότητα να παρουσιάσουν τις παραστάσεις τους, σε συγκεκριμένες ημερομηνίες, στο Θέατρο «Καμπέρειο», που θα παραχωρηθεί επί 15 ημέρες σε κάθε μια από αυτές.
H έναρξη της νέας δράσης γίνεται τον μήνα Μάιο, με την παράσταση «Το Υπόγειο» του Ντοστογιέφσκι, που ανεβαίνει από το Politheatro.

Tο Politheatro | performing arts σε συμπαραγωγή με το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων παρουσιάζει τη θεατρική διασκευή του έργου «Το Υπόγειο», του μεγάλου ρώσου μυθιστοριογράφου Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι.

Το «Υπόγειο» αποτελεί ένα από τα σπουδαιότερα δοκίμια της παγκόσμιας λογοτεχνίας και μια κορυφαία στιγμή του ανθρώπινου πνεύματος. Ένα έργο βαθιά φιλοσοφικό, τραχύ και παράξενο, το «Υπόγειο», αποτελεί έναν εσωτερικό μονόλογο απευθυνόμενο σε θεατές, διαπραγματεύεται τη σύγκρουση της λογικής και του συναισθήματος, την ανθρώπινη φύση, τη διάκριση του ανθρώπου της μονοδιάστατης αλήθειας από τον αενάως βασανιζόμενο σκεπτόμενο άνθρωπο.

Γραμμένο το 1864, το κλασικό αυτό αριστούργημα αποτελεί τη φανταστική απολογία και εξομολόγηση ενός Ρώσου υπαλλήλου των μέσων του 19ου αιώνα που αποφασίζει να λειτουργήσει αντικομφορμιστικά και να περάσει από την αδιαμαρτύρητη αποδοχή στην ανώνυμη αντίδραση, διά της καθόδου στο… υπόγειο, ένα υπόγειο-φρούριο, στο οποίο επιλέγει να παραμείνει φυλακισμένος ή μάλλον προστατευμένος από την υπερβολή της αγάπης. Για τον Ντοστογιέφσκι, ο φόβος να αγαπάς είναι ο φόβος να είσαι ελεύθερος.

Μοναδικός στο να υφαίνει χαρακτήρες, να βαθαίνει, να δημιουργεί ψυχογραφήματα, να σκιαγραφεί το κοινωνικό πλαίσιο μιας ολόκληρης εποχής. Ο μεγάλος της ρώσικης λογοτεχνίας, Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι, άφησε μία σπουδαία κληρονομιά πίσω του, με ιστορίες και χαρακτήρες που δεν θα ξεπεραστούν ποτέ.

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
Μετάφραση– θεατρική διασκευή: Γιάννης Θωμάς
Σκηνοθεσία: Θοδωρής Γκόγκος
Σκηνικά-κοστούμια: Ελένη Γκοντού
Βοηθός Σκηνοθέτη: Σεμέλη Παπαοικονόμου
Μουσική επιμέλεια: Σεμέλη Παπαοικονόμου
Φωτογραφίες: Χρήστος Γκλίβας
Σχεδιασμός αφίσας: Σεμέλη Παπαοικονόμου
Σχεδιασμός φωτισμών: Θοδωρής Γκόγκος
Βοηθός παραγωγής: Άρτεμις Αγαθοπούλου
Οργάνωση και εκτέλεση παραγωγής: Σεμέλη Παπαοικονόμου

Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί: Γιάννης Θωμάς, Θοδωρής Γκόγκος, Στέλλα Κατσαρού

Ημέρες και ώρες παραστάσεων
Πέμπτη 03/05 – Κυριακή 06/05: 21.15
Τρίτη 08/5 – Κυριακή 13/05: 21.15
Τρίτη 14/05 – Τετάρτη 16/05: 21.15

Εισιτήρια: 10€, 6€ (φοιτητικό, μαθητικό), 3€ (άνεργοι)

Πληροφορίες / Κρατήσεις
Politheatro // 26510.25670, 26510.22995, 6955.416.236 / email: politheatro2@gmail.com