Θέατρo Θεατρικές παραστάσεις Ιωάννινα

«Το όνομά μου είναι Rachel Corrie» [30-31/03]

03-30-31_RachelCorrie

Παρασκευή 30 & Σάββατο 31 Μαρτίου 2018
Πολιτιστικός Πολυχώρος «Δημ. Χατζής»
Ώρα: 21.00

Η παράσταση «Το όνομά μου ειναι Rachel Corrie» σε σκηνοθεσία της Μάνιας Παπαδημητρίου που είχε παιχτεί στο θέατρο ου Νέου Κόσμου με μεγάλη επιτυχία (στον ομώνυμο ρόλο τότε η Δήμητρα Σύρου) ανεβαίνει και πάλι σε καινούρια εκδοχή με ερμηνεύτρια την Ιουλία Γεωργίου και συμμετέχοντες το Θεοφάνη Μιλλεούνη και την Καίτη Ιωαννίδου.

Το έργο είναι μια σύνθεση των Alan Rickman και της δημοσιογράφου Katharine Viner από τα email της Rachel Corrie από τη Γάζα προς τους δικούς της αλλά και από το ημερολόγιο που κρατούσε απ΄όταν ήταν παιδί.

Η ιστορία της νεαρής Αμερικανοεβραίας ακτιβίστριας παραμένει ζωντανή και μας διδάσκει ήθος και διάθεση για έρευνα σε σχέση με την αλήθεια και το δικαίωμα των λαών στην αξιοπρέπεια.

Ένα μικρό κορίτσι, μιά Αμερικανοεβραία ακτιβίστρια δολοφονείται στα 23 της χρόνια στις 16 Μαρτίου του 2003, απο μιά ισραηλινή μπουλντόζα που κατεδάφιζε σπίτια παλαιστινίων στη Γάζα και γίνεται ηρωίδα του παλαιστινιακού αγώνα. Η νεαρή «Αντιγόνη» κατεβαίνει στον τάφο, μόνο που μέσα εκεί βρίσκεται ένας ολόκληρος λαός. Ένας λαός που μας διδάσκει το ένστικτο της επιβίωσης.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Σκηνοθεσία: Μάνια Παπαδημητρίου
Ερμηνεία: Ιουλία Γεωργίου / Συμμετέχουν: Καίτη Ιωαννίδου, Θεοφάνης Μιλλεούνης
Μετάφραση: Νάνσυ Τρικαλίτη
Σκηνικά- Κοστούμια: Άρτεμις Θεοδωρίδη
Επεξεργασία video: Μαργαρίτα Μαντά, Αγγέλα Δεσποτίδου, Μάτα Καστρισίου
Ειδική σύμβουλος: Ναταλί Γλέζου
Φωτογραφίες: Θωμάς Αρσένης
Παραγωγή: Πλέγμα

Εισιτήρια: 10€, 8€ (μειωμένο)

Προπώληση
Viva.gr
Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών (ταμείο) // Αγίας Μαρίνας 55