Θέατρo Θεατρικές παραστάσεις Ιωάννινα

«Πνεύμονες» @ Π.Κ.Δ.Ι. [12/03]

03_12_Pnevmones

Δευτέρα 12 Μαρτίου 2018
Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών
Αίθουσα «Βασίλειος Πυρσινέλλας»
Ώρα: 21.00

Οι «Πνεύμονες» του βραβευμένου Άγγλου συγγραφέα Duncan Macmillan μετά από την επιτυχημένη πορεία τους, «αναπνέουν» στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών για μία μόνο παράσταση, την Δευτέρα 12 Μαρτίου, ώρα 9.00.

Μια ιστορία αγάπης, αμείλικτα ειλικρινής, αστεία και επίκαιρη. Ένας άντρας και μια γυναίκα, μορφωμένοι, γύρω στα τριάντα προσπαθούν να πάρουν αποφάσεις για το μέλλον τους.

«Ένα παιδί; Είναι σαν να μου έριξες μπουνιά στη μούρη και μετά μου ζήτησες να σου λύσω μια μαθηματική εξίσωση»
Ο χρόνος όμως είναι εναντίον. Αν περιμένουν τις κατάλληλες συνθήκες δεν θα το κάνουν ποτέ. Απ’ τη μια η επιθυμία για ένα παιδί και απ’ την άλλη η αγωνία για το περιβάλλον, τον υπερπληθυσμό, την παγκόσμια κρίση και την πολιτική αστάθεια.
«Το ανθρακικό αποτύπωμα ενός παιδιού στον πλανήτη ζυγίζει 10.000 τόνους διοξειδίου, δηλαδή όσο το βάρος του Πύργου του Άιφελ»
Μα πώς να αποφασίσεις για το μέλλον σου, όταν αυτό προβλέπεται τόσο δυσοίωνο; Το έργο δίνει φωνή στη «Γενιά της Αβεβαιότητας» που μέσα από τις καταιγιστικές αλλαγές και τις συναισθηματικές μεταπτώσεις βρίσκει τρόπο να χαράξει τη δική της πορεία ζωής.

Ο Ντάνκαν Μακ Μίλαν, επικεντρώνεται στην ουσία του θεάτρου διερευνώντας τη θεατρική γραφή, απογυμνωμένη από υποδείξεις: «Το έργο γράφτηκε για να παιχτεί σε άδεια σκηνή. Δεν υπάρχουν σκηνικά, δεν υπάρχουν έπιπλα, ούτε φροντιστήριο, ούτε παντομίμα. Δεν υπάρχουν αλλαγές κοστουμιών. Το φως και ο ήχος δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για να δηλώσουν αλλαγή στον χρόνο ή στον χώρο». Μια αντανάκλαση της πραγματικότητας χωρίς τα θεατρικά εφέ της ψευδαίσθησης.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Σκηνοθεσία: Δημήτρης Λάλος
Ερμηνεία: Βάσω Καβαλιεράτου, Μάξιμος Μουμούρης
Μετάφραση: Κρίστελ Καπερώνη
Σκηνικά- Κοστούμια: Μιχάλης Σαπλαούρας
Φωτισμοί: Περικλής Μαθιέλης
Δραματολόγος: Κατερίνα Διακομοπούλου
Φωτογραφίες: Γιώργος Καπλανίδης
Video/Trailer: Θάνος Κερμίτσης

Εισιτήρια: 12€, 10€ (προπώληση), 8€ (μειωμένο)

Προπώληση
Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών // Αγίας Μαρίνας 55
Χαρτέξ // 28ης Οκτωβρίου 8
Αναγνώστης // Πυρσινέλα 11
Κουμπλομάτης // Ναπ. Ζέρβα 4-6