Θέατρo Θεατρικές παραστάσεις Ιωάννινα

«Όλα Αυτά τα Υπέροχα Πράγματα» @ Θέατρο Καμπέρειο [12-13/03]

EveryBrilliantThing
Δευτέρα 12 & Τετάρτη 13 Μαρτίου 2018
Θέατρο Καμπέρειο
Ώρα: 21.15

Η παγκόσμια θεατρική επιτυχία των Ντάνκαν Μακμίλαν και Τζόνυ Ντόναχο «Όλα Αυτά τα Υπέροχα Πράγματα», σε σκηνοθεσία Ιόλης Ανδρεάδη, με την ηθοποιό Μελίνα Θεοχαρίδου επί σκηνής, έρχεται στα Ιωάννινα για πρώτη φορά, με την συνεργασία του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ιωαννίνων.

Η μαμά ενός επτάχρονου κοριτσιού κάνει απόπειρα αυτοκτονίας. «Ήταν κάτι εντελώς ανόητο, κάτι που συμβαίνει όταν κάποιος δεν μπορεί με τίποτα να είναι ευτυχισμένος», της είπαν. Το κοριτσάκι θέλοντας να βοηθήσει τη μητέρα του ξεκινάει μια λίστα με κάθε υπέροχο πράγμα στον κόσμο για το οποίο αξίζει κανείς να ζει. Ενήλικας πια, έρχεται να διηγηθεί την ιστορία της, παρακινώντας το κοινό να παίξει τους υπόλοιπους χαρακτήρες της ζωής της.

Οι οδηγίες των συγγραφέων είναι σαφείς: μια άδεια σκηνή, ένας ηθοποιός αντιμέτωπος με το κοινό του, ένας μόνο φωτισμός, καμία σκηνική αλλαγή, ταύτιση του κειμένου με την ηλικία και τις εμπειρίες του ηθοποιού και πλήρης προσαρμογή των πολιτισμικών στοιχείων στη χώρα που το έργο παριστάνεται. Μόνο έτσι ανθίζουν όλα τα χρώματα αυτής της διαδραστικής και απογυμνωμένης θεατρικής εμπειρίας.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Σκηνοθεσία: Ιόλη Ανδρεάδη
Ερμηνεία: Μελίνα Θεοχαρίδου
Μετάφραση: Αντώνης Γαλέος
Προσαρμογή κειμένου: Ιόλη Ανδρεάδη & Άρης Ασπρούλης
Σκηνοθεσία – Κίνηση: Ιόλη Ανδρεάδη
Σκηνικός χώρος – Κοστούμι: Δήμητρα Λιάκουρα
Φωτισμός: Χριστίνα Θανάσουλα
Φωτογραφίες: Πάνος Μιχαήλ

Εισιτήρια: 12€, 10€ (μειωμένο)

Προπώληση
ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. // Παπάζογλου 5 (καθημερινά 9.00 – 15.00)
ΧΑΡΤΕΞ // 28ης Οκτωβρίου 8
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ// Πυρσινέλα 11

Κρατήσεις: 26510.25670, 6972.445707