Αφιερώματα Κινηματογράφος Ιωάννινα Σινεμά Ιωάννινα

Μια δαιμονισμένη γυναίκα [ 05/12 ]

05-12_Possession
Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2017
Πολιτιστικός Πολυχώρος «Δημ. Χατζής» (Παλιά Σφαγεία)
Έναρξη: 21.30
Είσοδος Ελεύθερη

Μια δαιμονισμένη γυναίκα (Possession)
Σινεφίλ | 1981

Σκηνοθέτης: Αντρέι Ζουλάφσκι
Πρωταγωνιστές: Ιζαμπέλ Αντζανί, Σαμ Νίλ, Χάιντς Μπένετ

Επιστρέφοντας στο Δυτικό Βερολίνο, ο Μαρκ βρίσκει τη γυναίκα του Άννα να συμπεριφέρεται παράξενα. Τον εγκαταλείπει, όχι για τον εραστή της, αλλά για ένα τέρας που παίρνει σιγά-σιγά τα χαρακτηριστικά του Μαρκ, ενώ ο ίδιος συναντά στο πρόσωπό της δασκάλας του παιδιού τους τη σωσία της Άννας.

Βραβείο ερμηνείας στις Κάννες για την εκπληκτική performance της Ιζαμπέλ Ατζανί.

Διάρκεια: 127′

Τρίτες με σινεμά
Οικογενειακές ιστορίες

Ο άνθρωπος είναι το προϊόν των τραυμάτων της παιδικής του ηλικίας. Τραύματα οι γονείς, τραύμα ανεπούλωτο και ο άνθρωπος, το άχρονο παιδί αυτού του κόσμου. Ο πάντα -σαν παιδί- ανυπεράσπιστος άνθρωπος, ο οποίος δεν ζει μες στον χρόνο άλλα πίσω από τον χρόνο και του οποίου η ιστορία δεν του ανήκει γιατί υπόκειται στην δικαιωματική κατοχή των γονιών.

Η Κ.Ο.Π.Ι επιστρέφει στον νεφελώδη τόπο της παιδικής ηλικίας , τον τόπο του εγκλήματος, με εφτά ταινίες που βυθομετρούν τον ίδιον τον θεσμό της οικογένειας καθώς και τις αντανακλάσεις του στα ξέχωρα πρόσωπα. Ελάτε να μάθουμε μαζί πως η αγία οικογένεια αμαρτάνει, πως η αδελφική αγάπη δεν είναι παρά το αντεστραμμένο μίσος, πως οι γονείς γίνονται παιδιά και τα παιδιά γονείς. Και πως -καμιά φορά- το κοινό αίμα οδηγεί σε από κοινού αιματοκύλισμα.

Διοργάνωση: Κινηματογραφική Ομάδα Πανεπιστημίου Ιωαννίνων (Κ.Ο.Π.Ι.)
Με την υποστήριξη του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ιωαννιτών