Κινηματογράφος Ιωάννινα Σινεμά Ιωάννινα

M*A*S*H προβολή ταινίας 14-15/5

Mash10

14 και 15 Μαΐου 2017. Έναρξη 21:15

Θεατράκι οδού Κουντουριώτη 31

Είσοδος 2 ευρώ

ατιρική μαύρη κωμωδία παραγωγής 1970, ( με αφορμή τον πόλεμο που μαινόταν στο Βιετνάμ και τις μεγάλες διαδηλώσεις που γινόντουσαν στις ΗΠΑ για τον πόλεμο) ο Ρόμπερτ Άλτμαν σκηνοθέτησε την αντιπολεμική ταινία M*A*S*H. Ήταν  μια κωμωδία για το πόλεμο της Κορέας , που στα βλέμματα των θεατών της , έμοιαζε να μιλάει για την εθνική τραγωδία της εποχής: Το Βιετνάμ!!!

Ο σαρκασμός, η ειρωνεία και το κωμικό κυκλοφορεί μέσα στην ταινία, αποδιαρθρώνοντας τις αξίες του αμερικάνικου στρατού, στην πιο κρίσιμη στιγμή, σχηματίζοντας ένα πορτραίτο του, απογυμνωμένο από κάθε επικό και ηρωικό στοιχείο.

Κατά τη διάρκεια του Πολέμου στην Κορέα, το 1951, οι Ντιουκ Φόρεστ (Τομ Σκέριτ) και Χώκαϊ «Ανοιχτομάτης» Πιρς (Ντόναλντ Σάδερλαντ), δυο νεαροί χειρουργοί σε κινητό νοσοκομείο, προσπαθούν να αντιμετωπίσουν την καθημερινή φρίκη του πολέμου υιοθετώντας ένα διαφορετικό τρόπο ζωής. Έχοντας στο πλάι τους τον μυστηριώδη χειρουργό θώρακος, Τζον Μακ Ίνταϊρ «το καμάκι» (Έλιοτ Γκουλντ), βιώνουν μια σειρά επεισοδίων,  όπως τον αγώνα ποδοσφαίρου με μια άλλη στρατιωτική μονάδα, το ταξίδι στο Τόκιο για να χειρουργήσουν το γιό ενός γερουσιαστή  και να παίξουν γκολφ, την ανακάλυψη ότι η αδελφή προϊσταμένη, Μάργκαρετ Χούλιχαν (Σάλι Κέλερμαν), είναι φυσική ξανθιά, δείχνουν ότι ακόμη και μέσα στη λαίλαπα του πολέμου, υπάρχει χώρος για χαμόγελο και χιούμορ.

 

Παραγωγή: Αμερικανική 

Σκηνοθεσία: Ρόμπερτ Αλτμαν

Πρωταγωνιστούν: Ντόναλντ Σάδερλαντ, Έλιοτ Γκουλντ, Τομ Σκέριτ, Σάλι Κέλερμαν, Ρόμπερτ Ντιβάλ