ΜΟΥΣΙΚΗ Ιωάννινα

«Λες και ήταν χθες» – Δαυίδ Ναχμίας @ Π.Κ.Δ.Ι. [16/03]

™¯€‰ÈÔ 1
Παρασκευή 16 Μαρτίου 2018
Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών
Αίθουσα «Βασίλειος Πυρσινέλλας»
Ώρα: 20.30

«Λες και ήταν χθες»
Απ΄ τον Αττικ στον Γούναρη 1901-1965

Ο Δαυίδ Ναχμίας είναι ένας σπουδαίος μουσικός που έχει μελετήσει σε βάθος το μοναδικό ρεπερτόριο των συνθετών αυτής της εποχής, γι αυτό και δίκαια θεωρείται ο αυθεντικότερος ερμηνευτής στο πιάνο αυτής της μουσικής. Μετά από παρουσιάσεις, με μεγάλη επιτυχία, στην Αθήνα, σε μεγάλα θέατρα, όπως το Ηρώδειο και το Μέγαρο Μουσικής, των τραγουδιών του μεσοπολέμου, έρχεται στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών να παρουσιάσει την παράσταση «Λες και ήταν χθες».

Ένα νοσταλγικό ταξίδι στα ωραιότερα τραγούδια που σημάδεψαν μία ολόκληρη εποχή και παραμένουν αγαπημένα κρατώντας την φρεσκάδα και το αυθεντικό τους άρωμα, φτάνουν σαν πολύτιμα δώρα από ένα παρελθόν που μοιάζει να έχει χαράξει βαθιά τη ψυχή μας με την σφραγίδα του. Τάγκο , Φοξ Τροτ, Σουίνγκ, Βαλς. Αττίκ, Γιαννίδης, Χαιρόπουλος, Σουγιούλ, Δανάη, Βέμπο, Γούναρης.

Ένα σεργιάνι στη μικρή τέχνη μιας εποχής με ανάταση, που είχε ως προτεραιότητες την ευγένεια, την καλαισθησία. Λες και ήταν χθες, τραγούδια και μελωδίες που σταματάνε τον χρόνο και μας ταξιδεύουν από τον Αττίκ στο Γούναρη με μοναδικό όχημα την δύναμη των στίχων που θα σιγοτραγουδήσουμε σαν μαγεμένοι.

Πιάνο – Επιμέλεια: Δαυίδ Ναχμίας
Τραγούδι: Νικόλαος Παπαδιώτης, Θάνος Πολύδωρας, Εβελίνα Νικόλιζα

Εισιτήριο: 8€, 6€ (άτομα 65+ ετών)

Προπώληση
Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών // Αγίας Μαρίνας 55
Αναγνώστης // Πυρσινέλα 11
Κουμπλομάτης // Ναπ. Ζέρβα 4-6
Χαρτέξ // 28ης Οκτωβρίου 8

03_16_LesKaiHtanX8es_DNΟ Δαυίδ Ναχμίας (1966), είναι δημοσιογράφος και μουσικός, ολοκλήρωσε όμως κι έναν κύκλο Πανεπιστημιακών σπουδών, εκτός μουσικής και δημοσιογραφίας. Τα τελευταία οκτώ χρόνια παρουσίασε στις τηλεοπτικές εκπομπές της ΕΡΤ «ΙΧΝΗΛΑΤΕΣ» και «ΤΙΜΗΣ ΕΝΕΚΕΝ», περί τις 250 μονογραφίες προσωπικοτήτων παραθεωρημένων Ελλήνων. Όλες οι δραστηριότητές του διοχετεύονται και καταλήγουν στην ενορχήστρωση και τη διακονία του ελαφρού τραγουδιού του πρώτου μισού του 20ου αιώνα.