Αφιερώματα Κινηματογράφος Ιωάννινα Σινεμά Ιωάννινα

Οικογένεια Τενενμπάουμ [ 28/11 ]

28-11-The-Royal-Tenenbaums
Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2017
Πολιτιστικός Πολυχώρος «Δημ. Χατζής» (Παλιά Σφαγεία)
Έναρξη: 21.30
Είσοδος Ελεύθερη

Οικογένεια Τενενμπάουμ (The Royal Tenenbaums)

Κομεντί  |  Η.Π.Α.  |  2001

Σκηνοθέτης: Γουές Άντερσον
Πρωταγωνιστές: Τζιν Χάκμαν, Αντζέλικα Χιούστον, Γκουινέθ Πάλτροου, Όουεν Γουίλσον, Μπιλ Μάρεϊ, Ντάνι Γκλόβερ, Λουκ Γουίλσον

Τα τρία παιδιά-θαύματα της οικογένειας Τένενμπαουμ και η εγκεφαλική μητέρα τους Εθελάιν, βυθισμένοι ο καθένας σε προσωπικές απογοητεύσεις ύστερα από την ξαφνική εγκατάλειψή τους από τον πατέρα (και σύζυγο) Ρόιαλ, επαναπροσδιορίζουν τις σχέσεις τους, όταν αυτός επιστρέφει και ζητά συγχώρεση.

Διάρκεια: 110′

Τρίτες με σινεμά
Οικογενειακές ιστορίες

Ο άνθρωπος είναι το προϊόν των τραυμάτων της παιδικής του ηλικίας. Τραύματα οι γονείς, τραύμα ανεπούλωτο και ο άνθρωπος, το άχρονο παιδί αυτού του κόσμου. Ο πάντα -σαν παιδί- ανυπεράσπιστος άνθρωπος, ο οποίος δεν ζει μες στον χρόνο άλλα πίσω από τον χρόνο και του οποίου η ιστορία δεν του ανήκει γιατί υπόκειται στην δικαιωματική κατοχή των γονιών.

Η Κ.Ο.Π.Ι επιστρέφει στον νεφελώδη τόπο της παιδικής ηλικίας , τον τόπο του εγκλήματος, με εφτά ταινίες που βυθομετρούν τον ίδιον τον θεσμό της οικογένειας καθώς και τις αντανακλάσεις του στα ξέχωρα πρόσωπα. Ελάτε να μάθουμε μαζί πως η αγία οικογένεια αμαρτάνει, πως η αδελφική αγάπη δεν είναι παρά το αντεστραμμένο μίσος, πως οι γονείς γίνονται παιδιά και τα παιδιά γονείς. Και πως -καμιά φορά- το κοινό αίμα οδηγεί σε από κοινού αιματοκύλισμα.

Διοργάνωση: Κινηματογραφική Ομάδα Πανεπιστημίου Ιωαννίνων (Κ.Ο.Π.Ι.)
Με την υποστήριξη του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ιωαννιτών