Κινηματογράφος Ιωάννινα Σινεμά Ιωάννινα

«ΟΙ ΣΟΥΦΡΑΖΕΤΕΣ» προβολή ταινίας 12-13/3

images

12-13 Μαρτίου 2017. Έναρξη 20:15

Θεατράκι οδού Κουντουριώτη 31

Είσοδος 2 ευρώ

Λονδίνο. Αρχές 20ου αιώνα. Μια ολοένα αυξανόμενη ομάδα γυναικών, το φεμινιστικό κίνημα των «Σουφραζετών», μάχεται ειρηνικά για το δικαίωμά της στην ψήφο. Βλέποντας ότι τα αιτήματά τους αγνοούνται ή γίνονται αντικείμενο χλευασμού από μια σκληρή και αδιάλλακτη κυβέρνηση, καταφεύγουν σε πιο ριζοσπαστικές, επαναστατικές δράσεις για το δικαίωμα να ζουν ως ελεύθεροι πολίτες με τα ίδια δικαιώματα που έχουν δοθεί στον σύζυγο, τον πατέρα ή τον αδερφό τους. Το δικαίωμα της συμμετοχής στην πολιτική ζωή του τόπου τους, τα δικαιώματα στην εργασία και στην κηδεμόνευση των παιδιών τους.

Ο αγώνας που έδωσαν αυτές οι γυναίκες τόσα χρόνια πριν ήταν μεγάλος και αιματηρός και δεν είναι τυχαίο ότι με ένα τέτοιο θέμα επέλεξαν να ασχοληθούν δύο γυναίκες, η σεναριογράφος Άμπι Μόργκαν και η σκηνοθέτης Σάρα Γκαβρόν.

Οι δημιουργοί μας μεταφέρουν αυτούσιο το κλίμα μια εποχής κοινωνικής αναταραχής με σκοτεινή φωτογραφία, ατμοσφαιρική μουσική και ανατριχιαστικές σκηνές όπου χιλιάδες γυναίκες ξυλοκοπούνται και φυλακίζονται, απλά γιατί θέλουν να θεωρούνται ισότιμα μέλη της κοινωνίας στην οποία ζουν.