Θέατρo Θεατρικές παραστάσεις Ιωάννινα

«Η σκοτεινή πέτρα» του Αλμπέρτο Κονεχέρο @ Θέατρο Έκφραση [21-30/04]

04-30_SkoteiniPetra
21 – 30 Απριλίου 2018
Θέατρο Έκφραση
Ώρα: 21.30

Ένα έργο – ορόσημο του Ισπανικού θεάτρου με αναφορά στον Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα, η βραβευμένη «Σκοτεινή πέτρα» του Αλμπέρτο Κονεχέρο ανεβαίνει στην «καρδιά» της άνοιξης από την Κεντρική Σκηνή του Θεάτρου Έκφραση! Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Χρήστος Χρήστου και αυτή θα είναι η δεύτερη μόλις φορά που η συγκεκριμένη παράσταση παρουσιάζεται στην Ελλάδα.

«Η σκοτεινή πέτρα», έργο συνταρακτικό, που έχει τιμηθεί με το Βραβείο Ceres 2015, αποτελεί ένα νέο ιδιαίτερα απαιτητικό «στοίχημα» για την Έκφραση που διαδέχεται μία σειρά πολύ επιτυχημένων παραστάσεων όπως τα «Ολόκληρος ο Σαίξπηρ σε μία ώρα», «Απόψε τρώμε στης Ιοκάστης», «Ματωμένος Γάμος», στο ίδιο θέατρο.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Μετάφραση: Μαρία Χατζηεμμανουήλ
Σκηνοθεσία: Χρήστος Χρήστου
Σκηνικά – Κοστούμια: Γιάννης Κράβαρης
Μουσική: Μίνα Παππά
Φωτισμοί: Χρήστος Χρήστου
Κομμώσεις: Όλγα Αλεξίου (υπεύθυνη κομμωτικής ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ)
Αφίσα – γραφιστικά: Αντώνης Χρήστου
Φωτογραφίες: Άγγελος Σακκάς

ΔΙΑΝΟΜΗ (με σειρά εμφάνισης)
Σεμπαστιάν: Θανάσης Λανάρης
Ραφαέλ: Γιάννης Κράβαρης
Φωνή του Λόρκα: Κώστας Λεοντάρης

Η παράσταση θα διαθέτει ζωντανή μουσική επί σκηνής με τον Μιχαήλ Παππά.

ΥΠΟΘΕΣΗ
Δωμάτιο στρατιωτικού νοσοκομείο στο Σανταντέρ (Βόρεια Ισπανία). Δύο άντρες που δεν γνωρίζονται είναι υποχρεωμένοι να περάσουν μαζί τις τρομερές ώρες μιας αντίστροφης μέτρησης, που μπορεί να τελειώσει με τον θάνατο του ενός από τους δύο τα ξημερώματα. Ένα μυστικό τυλιγμένο με τύψεις κι ένα όνομα που αντηχεί στους τοίχους του δωματίου: Φεδερίκο. Μένει μόνο να παραδοθούν κάποια χειρόγραφα για να σωθούν, σαν μια τελευταία χειρονομία αγάπης…

Το έργο του Αλμπέρτο Κονεχέρο είναι εμπνευσμένο από τη ζωή του Ραφαέλ Ροντρίγκεθ Ραπούν, φοιτητή – Μηχανικού Ορυκτών Πόρων, γραμματέα του Θιάσου La Barraca και συντρόφου του Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα τα τελευταία χρόνια της ζωής και των δύο τους.

Εισιτήριο: 12€, 10€ (προπώληση)

Προπώληση
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ// Πυρσινέλα 11
ΧΑΡΤΕΞ// 28ης Οκτωβρίου 8