Κινηματογράφος Ιωάννινα Σινεμά Ιωάννινα

«Οι Ώρες » προβολή ταινίας 2-3/4

image

2 και 3 απριλίου 2017. Έναρξη 20:30

Θεατράκι οδού Κουντουριώτη 31

Είσοδος 2 ευρώ

Τρεις διαφορετικές χρονικές περίοδοι, τρεις ξεχωριστές ιστορίες και τρεις άγνωστες μεταξύ τους γυναίκες συνυπάρχουν στην ταινία «Οι ώρες ». Η καθεμιά συνδέεται με την άλλη στενά όπως οι κρίκοι μιας αλυσίδας.

 Παρ’ όλα αυτά και οι τρεις αγνοούν ότι η δύναμη ενός έργου της παγκόσμιας λογοτεχνίας έχει επηρεάσει αμετάκλητα τις ζωές τους. Πρώτα η διάσημη συγγραφέας Βιρτζίνια Γουλφ σ’ ένα προάστιο του Λονδίνου στις αρχές της δεκαετίας του 1920, αντιστέκεται στην τρέλα που αρχίζει να κυβερνά το μυαλό της, καθώς ξεκινά να γράψει το πρώτο της σημαντικό μυθιστόρημα, την «Κυρία Νταλογουέι».

Περίπου δυο δεκαετίες αργότερα, η Λόρα Μπράουν, σύζυγος και μητέρα, στο Λος Αντζελες, στο τέλος του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου, ξεκινά να διαβάσει την «Κυρία Νταλογουέι» και θεωρεί το βιβλίο τόσο αποκαλυπτικό, που παίρνει μια απόφαση που θα αποβεί μοιραία στη ζωή τη δική της, αλλά και της οικογένειάς της.

 Tέλος, στη Νέα Υόρκη του σήμερα, η Κραρίσα Βόγκαν, μια μοντέρνα εκδοχή της «Κυρίας Νταλογουέι», που έγραψε η Γουλφ, ερωτευμένη με το φίλο της Ρίτσαρντ, έναν ταλαντούχο ποιητή, ο οποίος πεθαίνει από ΑΙDS. Τρεις ιστορίες μπλέκουν η μια μέσα στην άλλη και στο τέλος καταλήγουν σε μια απρόβλεπτη ένωση.

Τρεις διαφορετικές ιστορίες σε τρεις διαφορετικές χρονικές περιόδους συνδέονται μεταξύ τους με τον κινηματογραφικά καλύτερο τρόπο, χωρίς να κουράζουν και χωρίς να παύουν να έχουν μεταξύ τους απόλυτη σχέση και, παράλληλα, μια αυτονομία που σε παρακινεί να ψάξεις λίγο πιο βαθιά, πίσω απ’ την ωραία εικόνα και τις καλές ερμηνείες.

Τρεις ιστορίες γεμάτες συναίσθημα και ζωή. Η γυναίκα στο πέρασμα του χρόνου και πώς αντιμετωπίζει τους ρόλους της, οικογένεια-γάμος-παιδιά…

Από σκηνοθετική πλευρά η ταινία μοιάζει να είναι τέλεια, αφού η υποδειγματική ροή του σεναρίου και η ωραία φωτογραφία δίπλα στους απαλούς ήχους του Φίλιπ Γκλας δίνουν τις κατάλληλες ατμόσφαιρες.

 Οι τρεις πρωτοκλασάτες σταρ Μέριλ Στριπ, Τζούλιαν Μουρ και Νικόλ Κίντμαν δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους και φτάνουν σε ακραίες ερμηνείες, σε ρόλους που δεν τις έχουμε συνηθίσει. Ίσως μια από τις αρτιότερες ταινίες που αξίζει να δείτε.