Κινηματογράφος Ιωάννινα

«Οι Ιππότες της Ελεεινής Τραπέζης» [08/05]

MontyPython
Τρίτη 8 Μαΐου 2018
Πολιτιστικός Πολυχώρος «Δημ. Χατζής»
Ώρα: 21.30

Η Κ.Ο.Π.Ι. σε συνεργασία με την ΖΩ.Ο.Π.Ι. προβάλουν την ταινία «Οι Ιππότες της Ελεεινής Τραπέζης» (Monty Python and the Holy Grail) αυτήν την Τρίτη, 8 Μαΐου στον Πολιτιστικό Πολυχώρο Δημήτρης Χατζής (Παλιά Σφαγεία).

«Οι Ιππότες της Ελεεινής Τραπέζης» αποτελούν την πιο διάσημη ταινία αλλά και την κατά γενική ομολογία πιο ξεκαρδιστική κωμωδία των Monty Python. Γυρισμένη με ένα πολύ μικρό μπάτζετ διαθέσιμο χρειάστηκε την οικονομική συμβολή θαυμαστών για να ολοκληρωθεί, μεταξύ των οποίων οι μπάντες Led Zeppelin και Pink Floyd!

Η πλοκή ακολουθεί το (σουρεαλιστικό) ταξίδι του Βασιλιά Αρθούρου και των ιπποτών του στην αναζήτηση του Ιερού Δισκοπότηρου και εξιστορώντας τα εμπόδια που βρίσκονται συνεχώς μπροστά τους, ξαναγράφει από την αρχή τον μύθο του Βασιλιά Αρθούρου και της Στρογγυλής Τραπέζης!

Παρά τον αρχικό πεσιμισμό των δημιουργών (προερχόμενος κυρίως από τις αντίξοες συνθήκες των γυρισμάτων) η ταινία αποτέλεσε μεγάλη επιτυχία και καθιερώθηκε στην συνείδηση του κόσμου ως μία από τις καλύτερες κωμωδίες που γυρίστηκαν ποτέ.

Είσοδος: 2€ (τα έσοδα θα διατεθούν για την οικονομική ενίσχυση της Φιλοζωικής Ομάδας του Πανεπιστημίου)