Βιβλίο Ιωάννινα

«Οι Αριβίστες» του Μάκη Σέργιου @ Montage [15/03]

03_13_Arivistes2
Πέμπτη 15 Μαρτίου 2018
Montage
Ώρα: 20.00

03_13_ArivistesΤην Πέμπτη 15 Μαρτίου και ώρα 20.00, στον φιλόξενο χώρο του καφέ Montage (Κάνιγγος 10), θα παρουσιαστεί στο βιβλιόφιλο κοινό των Ιωαννίνων το πρώτο μυθιστόρημα του Πατρινού εκδότη και δημοσιογράφου Μάκη Σέργιου, με τον τίτλο «Οι Αριβίστες».

Πρόκειται για ένα θρίλερ με διαστάσεις έντονα πολιτικές, καθώς προσπαθεί να διεισδύσει στην ατμόσφαιρα που επικρατούσε στη χώρα μας λίγο πριν την αυγή του νέου αιώνα, εποχή που τα πάντα περιστρέφονταν γύρω από τον «ήλιο» του χρηματιστηρίου και περιουσίες καταστρέφονταν, δημιουργούνταν ή άλλαζαν χέρια με αστραπιαία ταχύτητα. Συγχρόνως, δίνει άφθονες και άγνωστες πληροφορίες για τις συνθήκες που δημιούργησαν την παγκόσμια οικονομική κρίση, στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, όπου μεταφέρεται η δράση των τριών ηρώων του και των ανθρώπων που τους περιβάλλουν.

Από την αφήγηση του Μάκη Σέργιου, δεν λείπει ούτε το ερωτικό ή το αστυνομικό στοιχείο, πράγμα που μετατρέπει αυτή την πρώτη συγγραφική προσπάθειά του, σε ένα συναρπαστικό μυθιστόρημα – θρίλερ, που διαβάζεται απνευστί και είναι εξαιρετικά δύσκολο για τον αναγνώστη να το αφήσει από το χέρι του, πριν διαβάσει και την τελευταία σελίδα. Το βιβλίο έχει αποσπάσει ήδη ενθουσιώδεις κριτικές σε Αθήνα, Πάτρα και Θεσσαλονίκη όπου παρουσιάστηκε πρόσφατα ενώ και οι πωλήσεις του είναι εντυπωσιακές για δημιουργία πρωτοεμφανιζόμενου συγγραφέα.

Τον συγγραφέα θα παρουσιάσει η αρχαιολόγος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων κ. Αθηνά Ζωγάκη. Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο Διδάκτωρ Ιστορίας και Σχολικός Σύμβουλος κ. Γιάννης Αναγνώστου και ο Καθηγητής του Παν/μίου Ιωαννίνων κ. Σταμάτης Πορτελάνος. Αποσπάσματα θα διαβάσει η προϊσταμένη Δ/τικού Β’βάθμιας εκπαίδευσης κ. Στυλιανή Ζέκα.

Οργάνωση παρουσίασης:
Βιβλιοπωλείο «Χαρτέξ»
Εκδόσεις «Ωκεανός»

Την Τρίτη 13 Μαρτίου ο συγγραφέας Μάκης Σέργιος θα φιλοξενηθεί στην εκπομπή «Λόγια σταράτα» του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΤV1 (22.00), όπου θα μιλήσει για τη συγγραφική διαδικασία και την πλοκή του βιβλίου. Κατά την διάρκεια της εκπομπής θα κληρωθούν δύο αντίτυπα του βιβλίου.