Εκθέσεις Ιωάννινα Φωτογραφία Ιωάννινα

«Fata Morgana II» της Βιργινίας Χορμοβίτη [ 11/12 – 17/12 ]

11_12_FataMorgan

Έκθεση Φωτογραφίας
11 – 17 Δεκεμβρίου 2017
Πολιτιστικός Πολυχώρος «Δ. Χατζής»
Ώρες λειτουργίας: 11.00–14.00 & 17.00–22.00

Τη Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου στις 18.30 η Βιργινία Χορμοβίτη (χρυσό μετάλλιο στον πανελλήνιο διαγωνισμό έγχρωμης φωτογραφίας της Ε.Φ.Ε. Αθηνών το 2011) θα εγκαινιάσει την έκθεση φωτογραφίας «Fata Morgana II» στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Δ. Χατζής» (Παλιά Σφαγεία) στα Γιάννενα. Την παρουσίαση θα πραγματοποιήσει ο Βαγγέλης Γιωτόπουλος Fswpp και ο ψυχολόγος Μιχάλης Τσεντσερής.

Η δημιουργός, σε αυτή τη συλλογή, προσπαθεί να αναμίξει δύο κόσμους: από τη μια πλευρά, υπάρχει ο κόσμος που την περιβάλλει κι από την άλλη, ο φωτογραφημένος κόσμος, που αποτελεί την υποκειμενική και προσωπική της αλήθεια, και που τον παγώνει με τη φωτογραφική της μηχανή πέρα από τα όρια του χωροχρόνου. Η ματιά της αντιλαμβάνεται το φυσικό κι αντικειμενικό χώρο με τέτοιο τρόπο ώστε προσπαθεί να τον αλλάξει και να τον αλλοιώσει, κάνοντάς τον δικό της, μέσω διαφόρων στοιχείων.

Η έκθεση τελεί υπό την αιγίδα του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ιωαννιτών.

11_12_FataMorgana2
Η Βιργινία Χορμοβίτη είναι πτυχιούχος Ιταλικής Φιλολογίας Α.Π.Θ. και Ισπανικής Φιλολογίας του Ιονίου Πανεπιστημίου, με μεταπτυχιακές σπουδές στη Μετάφραση Λογοτεχνικών κι Ανθρωπιστικών Κειμένων στη Μάλαγα (Ισπανία). Δίδαξε Ισπανική και Λατινοαμερικάνικη Λογοτεχνία και Πολιτισμό στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο και Ιταλική Γλώσσα και Μετάφραση στο Τ.Ε.Ι. Ηπείρου.

Από το 2008 μέχρι σήμερα έχει πραγματοποιήσει πολλές δημοσιεύσεις – μεταφράσεις από τα ισπανικά και τα ιταλικά στα ελληνικά στο διεθνές καλλιτεχνικό περιοδικό Levure litteraire και στα λογοτεχνικά περιοδικά Poema, Πορφύρας, Vakxikon, Anthropino.

Από το 2011 ως το 2015 η Βιργινία Χορμοβίτη έχει κερδίσει 2 Επαίνους και 7 Αναρτήσεις στην Ελλάδα αλλά και 2 Award of Excellence σε Κύπρο και Γαλλία. Έχει συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις, Μπιενάλε και Φεστιβάλ σε Ελλάδα, Κύπρο, Αγγλία, Πορτογαλία κι Ισπανία.