LIVE ΜΟΥΣΙΚΗ Ιωάννινα

Exit of Next στο Μουσείο Αργυροτεχνίας [ 29/11 ]

29-11_ExitOfNext_SF
Τετάρτη 29 Νοεμβρίου
Μουσείο Αργυροτεχνίας
Έναρξη: 19.00

 

Το απόγευμα της Τετάρτης το Μουσείο Αργυροτεχνίας θα γεμίσει με ηχοχρώματα και όμορφες συνθέσεις από δύο εξαιρετικούς μουσικούς, τον Κώστα Δημητρίου και την Σταυρούλα Νάκη.

Oι Exit of Next είναι ένα Ντούετο προερχόμενο απο τα Ιωάννινα. Το σχήμα δημιουργήθηκε από την ανάγκη των δύο μουσικών να παντρέψουν δύο θεωρητικά διαφορετικούς μουσικούς κόσμους, της κλασικής κιθάρας και του Drum set. Στην προσπάθεια αυτή προέκυψε η ανάγκη χρήσης και άλλων μέσων, όπως Keyboards, Hand percussions και φυσικά της φωνής. Το ρεπερτόριο τους αποτελείται από κλασικά έργα και διασκευές για κλασική κιθάρα αλλά και απο γνωστά θέματα των 80’s και 90’s,πάντα με διάθεση δημιουργική με βάση την ελευθερία που παρέχει η έννοια του πειραματισμού.

 

Σταυρούλα Νάκη // Κλασική κιθάρα, φώνη, keyboards, percussion
Η Σταυρούλα Νάκη γεννήθηκε το 1998 στα Ιωάννινα. Ξεκίνησε τις σπουδές της στην κλασική κιθάρα στην ηλικία των 6 ετών στο Δημοτικό Ωδείο Ιωαννίνων, στην τάξη του Γ. Νάκη, απ’ όπου πήρε το πτυχίο της κιθάρας το 2013 με βαθμό Άριστα παμψηφεί. Από το 2016 άρχισε να φοιτεί στο τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, στην τάξη κιθάρας της Έλενας Παπανδρέου.

Διακρίθηκε με Α’ Βραβείο στον International Rago Competition στη Στουτγάρδη Γερμανίας το 2011, καθώς και σε πολλούς διαγωνισμούς κιθάρας στην Ελλάδα. Επίσης, της αποδόθηκε Ειδική Διάκριση για τη νεότερη συμμετοχή στον Anna Amalia Competition (Weimar Γερμανίας 2007). Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια κιθάρας με τους: Carlo Marchione, Hubert Keppel, Laura Young, Raphaella Smits, Gerhard Reihenbach, Olivier Chassain, Susana Prieto, Margarita Escarpa, Cecilio Perera, Ευάγγελο Ασημακόπουλο, Λίζα Ζώη, Κορίνα Βουγιούκα, Δήμητρα Βενετοπούλου, Άγγελο Μπότση, Δημήτρη Κουρζάκη, Μιχάλη Κονταξάκη, Κώστα Γρηγορέα, Γιώργο Μπεχλιβάνογλου, Κώστα Τοσίδη.

Παράλληλα με τις σπουδές της στην κιθάρα, πήρε πτυχίο Ειδικού Αρμονίας και πτυχίο Αντίστιξης από το Δημοτικό Ωδείο Ιωαννίνων, με καθηγητή τον Δ. Παππά. Επίσης, παρακολούθησε μαθήματα πιάνου στην τάξη της Φ. Μαντέλου, καθώς και μαθήματα φωνητικής με τους Χ. Σιούτη και Γ. Μιχαήλ (Ioannina School of Music και AMS αντίστοιχα). Τέλος, συμμετέχει ως ενεργό μέλος στο Κιθαριστικό Σύνολο Ροδοτοπίου Ιωαννίνων «Η Πασσαρών» και στα φωνητικά σε μουσικά σχήματα που πραγματοποιούν ζωντανές εμφανίσεις.

 

Κώστας Δημητρίου // Drums, percussion, el. bass, keyboards
Γεννήθηκε στα Ιωάννινα στις 15 Δεκεμβρίου 1976. Άρχισε να ασχολείται με τα drums στην ηλικία των δεκατεσσάρων ετών και ανάμεσα στους καθηγητές του ήταν αρχικά οι Τάκης Χελιώτης, Τάκης Μπάρμπας, Νίκος Τουλιάτος και Αλβέρτος Παναγιωτόπουλος. Το 2005 παρακολούθησε το Encore Program της σχολής Musicians Institute (M.I.) στο Los Angeles, California και το 2010 το Πρόγραμμα στη Σχολή Drummers Collective, New York.

Κατά τη διάρκεια των σπουδών του στην Αμερική παρακολούθησε μαθήματα με καθηγητές όπως Garry Hess, Sammy J. Watson, Rob Carson, Tim Mcintrey, Pat Petrillo, Vince Cherico Mark Flynn, Sandy Gennaro, Frank Katz, Peter Retzlaff and Andriano Santos. Επιπλέον, έχει παρακολουθήσει σεμινάρια με τους Dave Weckl, Peter Erskine, Walfredo Reyes Jr., Dom Famularo, Curt Bisquera, Virgil Donati, Michael Kapilidis, Nikos Variamidis and Mark Cross. Παράλληλα με τις μουσικές σπουδές του, το 2007 κατέστη πτυχιούχος του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Κατά τη μουσική σταδιοδρομία του έχει συνεργαστεί με πολλούς μουσικούς και γκρουπς σε Ελλάδα και Κύπρο όπως με τους Fuzzy Nerds, Γιώργο Γάκη, Σχήμα, Φευγάτοι, Λευτέρη Μιχαήλ, Pnoetica, Χάρη Γιούλη, Λάκη Παπαδόπουλο, Πάνο Μουζουράκη, Σπύρο Γραμμένο, Ron Thal (ex guitarist Guns ‘n’ Roses), Joe Lynn Turner, Ken Hensley (live in Moscow 2016), Λεωνίδα Μπαλάφα, Βασιλική Καρακώστα, Ζακ Στεφάνου, Jamie ‘Ο’ Neal, Γιώργο Μυλωνά, Βαγγέλη Κοσσίνα, the jazz band “Dinner With Billy”, the 3rd floor quartet, Kip Winger, Δημήτρη Υφαντή, Tristessa και άλλους πολλούς.

Από το 2000 έως και σήμερα εργάζεται σε μουσικές σχολές των Ιωαννίνων ως καθηγητής drummer όπως στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας (2000-2009) και Πνευματικό Κέντρο Τσακάλωφ (2009-2013). Από το Σεπτέμβριο του 2013 είναι ιδιοκτήτης της μουσικής σχολής ISM (Ioannina School of Music). Από τον Απρίλιο έως τον Ιούλιο 2017, εργάστηκε ως προσκεκλημένος συνεργάτης στο MAI (Music Academy International) στην πόλη Nancy της Γαλλίας. Τέλος, είναι μεταπτυχιακός φοιτητής του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου.