Συναυλίες Ιωάννινα ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 2017

«Χριστουγεννιάτικη Συμφωνία» από την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών [19/12]

Christmas_painting_Luigi_Loir_jpg_575_354_True_1_thumbnail
V.Christopoulos_GR
Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2017
Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών
Αίθουσα «Β. Πυρσινέλλας»
‘Ωρα: 21.00

Με μια μοναδική μουσική εμπειρία, το Πνευματικό Κέντρο ολοκληρώνει τις εκδηλώσεις του για το 2017. Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, το σημαντικότερο μουσικό σύνολο της χώρας, έρχεται και πάλι, μετά από πολλά χρόνια, στην Ήπειρο και τα Ιωάννινα, στην Αίθουσα «Β. Πυρσινέλλας» του Πνευματικού Κέντρου, την Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2017.

Όπως αναφέρει σε σχετική της ανακοίνωση η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών: «Τρία δημοφιλή συμφωνικά έργα τα οποία θα μπορούσαν να είναι μέρη μιας συμφωνίας για τα Χριστούγεννα. Της δικής μας συμφωνίας, υπόσχεσης ότι θα ερχόμαστε σε σας που για διάφορους λόγους δε μπορείτε να μας ακούσετε στην έδρα μας… Συνεπής λοιπόν με αυτήν την άγραφη δέσμευση, η Ορχήστρα μας, υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού Νίκου Χαλιάσα και με σολίστα τον εξάρχοντα βιολιστή της, Δημήτρη Σέμση, καταθέτει χαρακτηριστικά δείγματα του έργου της (προφανώς στο πνεύμα των Χριστουγέννων) στους λάτρεις της συμφωνικής μουσικής στα Ιωάννινα και την Ήπειρο.»

Η μεγάλη συναυλία θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα «Β. Πυρσινέλλας» του Πνευματικού Κέντρου με ένα εξαιρετικό Χριστουγεννιάτικο ρεπερτόριο που περιλαμβάνει έργα: Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ (Κοντσέρτο για βιολί και ορχήστρα αρ. 2 σε ρε μείζονα), Πιοτρ Ιλιτς Τσαϊκόφσκυ (Σουίτα από μπαλέτο Καρυοθραύστης), Λήροϋ Άντερσον (Η Γιορτή των Χριστουγέννων).

Την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών διευθύνει ο αρχιμουσικός Νίκος Χαλιάσας, με σολίστ τον εξάρχοντα βιολιστή της ορχήστρας Νίκο Σέμση.

Πρόκειται για ένα κορυφαίο πολιτιστικό γεγονός, μια και σπανιότατα οι πολίτες της περιοχής μας έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν μια από τις σημαντικότερες Συμφωνικές Ορχήστρας της Ελλάδας. Και μάλιστα σε πλήρη σύνθεση και με ένα πρόγραμμα που προσεγγίζει το ευρύ κοινό, τόσο των μουσικόφιλων, όσο και των φιλοτέχνων της Ηπείρου.

Εκτός της βραδινής συναυλίας θα πραγματοποιηθεί και ειδική, εκπαιδευτικού χαρακτήρα συναυλία, την Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου, στις 11 το πρωί, στην Αίθουσα «Β. Πυρσινέλλας», για μαθητές σχολείων των Ιωαννίνων και της Ηπείρου. Τη μοναδική αυτή συναυλία θα έχουν τη δυνατότητα να την παρακολουθήσουν τα παιδιά με ειδικό μειωμένο εισιτήριο 5 €.

Διοργάνωση: Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών
Συνδιοργάνωση: ΠΕΔ Ηπείρου
Με την ευγενική υποστήριξη των: Όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Συν. Τράπεζα Ηπείρου, Τράπεζα Πειραιώς, Πανελλήνιο Αθλητικό Σωματείο Γυναικών «ΚΑΛΛΙΠΑΤΕΙΡΑ», Παπαγεωργίου Super Market, Γ. Καψιώχας ΑΕΒΕ

Εισιτήρια
Πλατεία: 20€, 18€ (προπώληση)
Εξώστης: 15€

Προπώληση
Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών (11.00-13.00 & 18.00-21.00)
ΧΑΡΤΕΞ // 28ης Οκτωβρίου 8
Αναγνώστης // Πυρσινέλα 11
Δωδώνη // 28ης Οκτωβρίου 25
Κουμπλομάτης // Ναπ. Ζέρβα 4-6
ticketservices.gr
Public